CBI, Karnataka’daki üç kooperatif bankasının çok çeşitli dolandırıcılıklarını araştırıyor: Siddaramaiah

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Siddaramaiah, muhalefet lideri olarak konuyla ilgili CBI soruşturması istediğini söyledi. (Dosya)

Bengaluru:

Eyalet hükümeti Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Merkezi Soruşturma Bürosu’nun Karnataka’daki üç kooperatif bankasında meydana gelen mali usulsüzlükleri araştıracağını söyledi.

‘X’ ile ilgili bir gönderide Başbakan Siddaramaiah, “Guru Raghavendra Kooperatif Bankası, Vasishtha Bank ve Guru Sovereign Bank dolandırıcılıklarının CBI’ya devredilmesi onaylandı” dedi.

Binlerce mevduat sahibi birikimlerinin tamamını bankaya yatırmış, çocuk sahibi olmak, kendi evini satın almak gibi hayallerini emeklilik hayatlarının temeli haline getirmişti. Başbakan, banka dolandırıcılığı nedeniyle hepsinin gelecek hayatları hakkında hiçbir fikrinin olmadığını söyledi.

“Daha önce Muhalefetin Lideri olduğum zamanlarda bile, dolandırılan mevduat sahipleri için adalet aramak amacıyla Temsilciler Meclisi içinde ve dışında kampanyalar yürüttüm ve protestolara katıldım. O zaman bile bu davanın CBI tarafından soruşturulması konusunda ısrar ettik” dedi.

“Mevduat parasını kaybedenlerin hayal kırıklığını ve acısını gördüm. Bu nedenle, uygun bir soruşturma yürütmek ve tüm mağdurlara adalet sağlamak amacıyla davayı CBI’ya devrediyorum” diye ekledi.

Hükümet emrinde şöyle deniyordu: “Karnataka Hükümeti, 1946 tarihli Delhi Özel Polis Kuruluş Yasası’nın (6) Bölümü uyarınca Merkezi Soruşturma Bürosuna karşı yaptırımlar uygulamaktadır…”

CBI, Sri Guru Raghavendra Co-operative Bank Limited, Bengaluru, Sri Vasista Credit Souharda Co-operative Limited, Bengaluru ve Sri Guru Sarvabahuma Souharda Credit Cooperative’in yönetim kurulu yöneticileri, memurları ve çalışanları tarafından gerçekleştirilen çok çeşitli dolandırıcılığı araştıracak. Bengaluru, emir dedi.

Yetkili makam, iddia edilen dolandırıcılığa karışanları tespit edecek ve soruşturacak.

İlgili yetkililerden ve diğerlerinden, CBI’nin gerektirdiği veri, bilgi ve kayıtları teslim etmeleri ve davayla bağlantılı olarak kamp ofisi ve araçlar da dahil olmak üzere alan, kaynak, insan gücü ve lojistik destek sağlamaları istendi. düzenleme.

Binlerce yatırımcı adalet arayışına yönelik defalarca başarısızlıkla sonuçlanan protesto gösterileri yapmıştı.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)