Callisto Gençlik yardıma koşuyor

CatWalk

New member
37 farklı liseden 200’e yakın öğrenci, İstanbul’dan başlayarak gereksinimi olan herkese yardım eli uzatmayı amaçlıyor. Günümüzde gençler içinde giderek yaygınlaşan girişimcilik çalışmalarını liseler ortası uyumun kurulduğu bir tertibe dönüştüren Callisto Gençlik, toplumsal sorumluluk şuuruyla hem günümüzde hem gelecekte eşit bir dünya için çalışıyorlar.

BİZİM DE HİSSEMİZ OLMALI
“Gelecek, bize yani genç nesile emanet edileceği için geleceğin temellerinde bizim de hissemiz olmalı” diyen lise öğrencileri Aslı Karataş ve Yağmur Yenilmez, Callisto Gençlik’i ‘Liseler Ortası Gelişim Ağı’ ismiyle pandemin başında kurdular. Kuruluş basamağında Aslı Fransa’da, Yağmur ise Türkiye’deydi. İkisinin de uzun vakittir aklında olan bu teşebbüs için harekete geçmeye bir gece telefonda konuşurken karar verdiler. Toplumsal sorumluluk ve teşebbüs projelerinde yer almanın yanında ilgi duydukları finans, insan kaynakları, spor üzere alanlarda deneyimli bireylerle gençlerin iştirakine açık söyleşiler düzenleyerek şahsi gelişime de katkı sağlıyorlar. hiç bir hükmî kurum yahut kuruluşa bağlı olmayan Callisto, yardımları yapmak için resmi kuruluşlarla irtibata geçiyor. Callisto, liseli olan, kendini geliştirmek ve topluma katkı sağlamak isteyen her insanın iştirakine açık.

MASKEYLE BAŞLADI
Biroldukça istekli tertipte faal olarak yer aldığını söyleyen Yağmur, kuruluş kıssalarını ve yaptıkları yardımları şöyleki anlatıyor:
“Okulda misal gayeyle kurduğum platformlar vardı lakin bunlar dışarıdan iştirake kapalıydı. En yakın arkadaşım Aslı ile karantinada telefonda konuşurken liselerarası bir grup kurmaya karar verdik. Maksadımızı anlatan metinler ve görseller hazırlık, evvel yakın arkadaşlarımızla paylaştık daha sonra giderek büyüdü. Callisto Gençlik olarak birinci yardım kampanyamız pandemi niçiniyle şayet olmazsa olmaz haline gelmiş maske yardımı oldu. Maske bağışı yapabilmek için evvela temsilciliklerimizde ve ondan sonrasındasında da eczanelerde satılacak olan logomuzu taşıyan ve logo renklerimizle uyumlu olan maske satışına başladık. Temsilcilerimizin ve gönüllülerin takviyeleriyle maske satışından elde ettiğimiz gelirin tamamını yardım kuruluşlarına gönderdik.”

YANGIN BÖLGESİNE YARDIM İÇİN 400 ÖĞRENCİ EL ELE
Afet bölgelerine yardım, köy okullarına kıyafet ve kırtasiye dayanağı, sokak hayvanlarına sahip çıkma, gençlere kodlama eğitimi üzere toplumsal sorumluluk projeleri yürüten Callisto’nun son yardım kampanyası ise yangın bölgelerine oldu. Geçtiğimiz günlerde ülkemizin gündemini sarsan orman yangınları doğrultusunda 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencileri bağış ve yardım projesi başlattılar. 21 liseden yaklaşık 400 öğrencinin başlatmış olduğu bu proje güç durumda olanlara yardımı hedefliyordu. Belirledikler gereksinim listesi doğrultusunda oluşturdukları link üzerinden bağışlanacak materyalleri, Milas ve Köyceğiz yangın bölgelerindeki muhtaçlık sahiplerine gönderdiler. Materyallerin paketlenme ve kargolama sürecini büsbütün takımdan öğrenciler üstlendi.