Bülent Arınç’tan “Bugün seçim olsa kim kazanır?” sorusuna karşılık: Ben önümü nazaranmiyorum, ufkum daraldı

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Bülent Arınç’tan “Bugün seçim olsa kim kazanır?” sorusuna karşılık: Ben önümü nazaranmiyorum, ufkum daraldı 2002-2007 yılları içinde Ak Parti iktidarının birinci Meclis Lideri olan, 2009-2015 ortası da Başbakan Yardımcılığı ve Hükümet Sözcülüğü yapan, akabinde etkin siyasetten çekilen Bülent Arınç, BBC Türkçe’nin gündeme ait sorularına karşılık verdi.

“ŞU ANDA GÖREMİYORUM LAKİN AK PARTİ’NİN BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUM”

“Bugün seçim olsa ne olur, öngörünüz nedir?” sorusuna “Ben önümü goremiyorum, ufkum daraldı. Evvelce pencereden baktığım vakit 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl daha sonrasını gorebiliyordum. Bugün bakılırsamiyorum” cevabını veren Arınç, “Siz tecrübeli bir siyasetçisiniz. niye bakılırsamiyorsunuz?” biçimindeki ısrarcı soruya ise şu cevabı verdi;

“İnşallah sizin kadar kadir değer bilenler çıkarsa evet öyleyim. Şu anda goremiyorum lakin ben AK Parti’nin başarılı olmasını istiyorum, başarılı olacağına inanıyorum.”

“50+1 CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ’NİN TEMELİDİR”

Siyasetteki 50+1 tartışmalarına ait kanıları de sorulan eski TBMM Lideri Bülent Arınç, “50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi‘nin şimdi temelidir. Birbirinden başka düşünmemek lazım. Bunu fazlaca benimsediğim için söylemiyorum fakat bu sistem anayasa oylamasından geçti ve buna halk karar verdi.

Fakat 50+1’i buradan çıkaralım da öbürleri motamot kalsın derseniz bu birbirinden farklı bir şey olur. Zira bu sistemi getirenler ittifaka gereksinim duyulacak bir sistemi getirdiler. Cumhurbaşkanımız da bunun farkında, Temel Karamollaoğlu’na söylemiş olduklerine göre” sözünü kullandı.

“İTTİFAKLAR HER VAKİT GÖZDEN GEÇİRİLEBİLİR”

Arınç, AK Parti’nin Mhp ile birlikte kurduğu Cumhur İttifakı ile ilgili olarak yöneltilen “Sizce MHP ile işbirliği AK Parti için bir can yeleği mi yoksa yük mı?” sorusuna da dikkat çeken bir cevap verdi. Arınç şu sözleri kullandı;

“Cumhur İttifakı konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız fazlaca tezli. Bunun mezara kadar devam edeceğini söylüyor ve bu birlikteliği kimsenin bozmamasını istek ediyor. O yüzden tenkit hakkımı ben şimdilik erteliyorum. Vakti gelir yahut gelmez lakin bugün bahs-i bedel değil. İttifaklar her vakit gözden geçirilebilir, her vakit kâr-zarar istikrarı gözetilebilir. Statik değiliz biz, kurallar değişebilir. Bu değişen koşullar içerisinde iki taraf konuşup anlaşabilir, tahminen üçüncü partiye muhtaçlık duyulabilir, tahminen hiç bir partiye muhtaçlık duyulmayabilir. Bu MHP açısından da olur, bakarsınız ben tek başıma seçime gireceğim diyebilir.”

Son Dakika Haberleri