Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan’dan yabancılara su ve nikah fiyatı açıklaması

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan’dan yabancılara su ve nikah fiyatı açıklaması BOLU (İHA) – Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan‘dan yabancılara su ve nikah fiyatı açıklaması

“Anayasa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bağlar”

“Bolu’da evlenmek zorunda değiller”

BOLU – Bolu Belediye Meclisi tarafınca yabancılardan su fiyatlarının Dolar kuru üzerinden alınması ve yabancı uyrukluların nikah fiyatlarının 100 bin TL olmasıyla ilgili Lider Tanju Özcan, “Yabancı sığınmacı kardeşlerimiz bundan rahatsız oldular mı? Şayet oldularsa Şam’da su daha ucuz nikah fiyatları de Şam’da ucuz” dedi.

Bolu’da, dün gerçekleşen Kasım ayı Belediye Meclis toplantısı ikinci oturumunda 2022 yılı Plan ve Bütçe Komitesi kararları oylandı. Yapılan oylamada, Türk vatandaşlarının metreküp fiyatı 2,5 liradan aldıkları su fiyatlarının yabancılara Dolar kuru üzerinden uygulanması ve yabancıların birbirleriyle evlenme fiyatlarının 100 bin lira olması oy fazlacaluğuyla kabul edildi. Oylamaya MHP ve AK Parti meclis üyeleri ret oyu kullanırken, CHP kümesinden 2 üye çekimser oy kullandı.

“Faşist asla değiliz”

Belediye binasında düzenlediği basın toplantısında yabancılara yönelik yeni artırımlı tarifeyle ayrımcılık yaptığı argümanlarına yanıt veren Lider Özcan, “Ayrımcılık yaptığımız söyleniyor. Türkiye Cumhuriyeti anayasası açık. Anayasa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bağlar. Anayasanın eşitlik prensibi unsuru Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları içindeki eşitliktir. Yabancılar ile Türk vatandaşları eşit olacak diye bir şey yok. Oturma müsaadesi almış olanlar bu artırımdan etkilenecek. Birleşmiş Milletlerin süreksiz muhafaza altında tuttuğu bir küme var, onlar bunun haricinde. Ayrıyeten Cenevre Mukavelesi kararları yeterince Türkiye’de mülteci ya da göçmen statüsü kazananlar bundan etkilenmeyecek. Biz ırkçılık yapmıyoruz. Faşist asla değiliz. Ben Türk milletinin menfaatlerini muhafazaya kelam vermiş bir şahısım. Seçilmiş bir insanım” dedi.

“Şam’da su ve nikah fiyatları daha ucuz”

Uygulamadan rahatsız olan yabancıları Şam’a gitmelerini öneren Özcan, “Yabancı sığınmacı kardeşlerimiz bundan rahatsız oldular mı? Şayet oldularsa Şam’da su daha ucuz. Buyursunlar. Nikah fiyatları de Şam’da ucuz. Şam belediyesi nikahta kıymıyor. Orada hocalar kıyıyor. Hocanın cebine ne sıkıştırırsan onu alıyor. ötürüsıyla illa Bolu’da evlenmek zorunda değiller. Ben iki sığınmacının Bolu’ya gelip Bolu’ya yerleşmelerini istemiyorum dedim. Sığınmacı arkadaşlarımız Bolu’yu beğenmiyorlarsa buyursunlar ülkelerinde daha ucuza hizmet alıyorlarsa yahut onları bağrına basmak isteyen belediye lideri var ise onları kentine davet etsin. Orada daha ucuz hizmet alabilsinler” sözlerini kullandı.

💵
Yıl sonu #dolar tahmininiz nedir?

18.50 itibariyla güncel Dolar kuru:

1 Dolar = 12,73 Türk Lirası

— Haberler (@Haberler) November 23, 2021

Dolar rekor kırarak 12 ₺'yi gördü?

Peki doların yükselişi sizce devam edecek mi?#Dolar #Dolar12

— Haberler (@Haberler) November 23, 2021

İhlas Haber Ajansı / Faruk Çidem – Son Dakika Haberleri