BJP lideri Tamil Nadu’daki selin ortasında Başbakan’ı övdü

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Merkezin Tamil Nadu’ya sağladığı önceki yardımları sıraladı (Dosya)

Yeni Delhi:

Tamil Nadu Bharatiya Janata Partisi (BJP) başkanı K. Annamalai Pazartesi günü Başbakan Narendra Modi’yi selin vurduğu eyalete verdiği destek için övdü ve Birlik Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman’ı sel durumunun eyalet halkını gözetleyeceği değerlendirmesiyle görevlendirdi .

Başbakan MK Stalin’in şu konudaki gönderisine yanıt olarak:

K Annamalai, “Sayın Başbakanımız Thiru @narendramodi avl her zaman Tamil Nadu halkının çıkarlarını en iyi şekilde gözetti ve son 9 yıldaki eylemleri bunun bir örneğidir” dedi.

Kendisi ayrıca, Başbakan Stalin’in parti üyelerine ve bakanlarına, şiddetli yağmurlar konusunda önceden uyarı almasına rağmen bunların “kötü niyetli, abartılı ve insanların öfkesini eyalet hükümetinin hazırlıksızlığına yönlendirmek için yarı gerçekler yaydıklarını” hatırlatması gerektiğini söyledi.

“Bakanlarınız, Tauktae kasırgası sırasındaki sel yardımını Gujarat ile karşılaştırırken, aranan toplam yardımın 9.836 milyar Rupi olduğunu ve ödenen yardımın yalnızca 1.000 milyar Rupi olduğunu söylemeyi unuttular. Yaas kasırgası sırasında da bundan bahsetmediler.Aynı dönemde Odisha, Batı Bengal ve Jharkhand’a 1000 Crores tutarında avans ödemesi yapıldı. Bunlar BJP tarafından yönetilen eyaletler mi?” dedi.

K Annamalai ayrıca merkezi sponsorlu program kapsamındaki tıp fakülteleri açısından Tamil Nadu’yu Gujarat ile karşılaştırdı ve şunları söyledi: “İkincisi, merkezi olarak finanse edilen program kapsamındaki 101 tıp fakültesinin bir parçası olarak, Gujarat 5 tıp fakültesine ve Tamil Nadu 11 tıp fakültesine sahip oldu. ” “

“Tamil Nadu, Kovid-19 salgınını yönetmek ve kontrol etmek için merkezi hükümetten tek seferlik hibe olarak 868 milyar Rupi ve Gujarat 304 milyar Rupi aldı” dedi ve bunların sadece birkaç örnek olduğunu ekledi.

“Son 9 yılda, Sayın Başbakanımız Thiru @narendramodi avl liderliğindeki Merkezi Hükümetimiz, ademi merkeziyet, hibeler, merkezi olarak desteklenen projeler ve programlar olarak Tamil Nadu’nun aldığından 3 kat daha fazla Rs 10,76 Lakh Crore tahsis etti. “UPA döneminde Tamil Nadu’nun son 9 yılda yaptığı vergi katkısını iki katına çıkardı” diye ekledi.

Pazar gününün erken saatlerinde, X’te yayınlanan bir gönderide Başbakan Stalin, başbakanın bu vahim duruma gösterdiği hızlı ilgiden dolayı şükranlarını dile getirdi.

Başbakan Stalin, gönderisinde, “Başbakan @narendramodi, #Michaung Kasırgası’nın hemen ardından güney Tamil Nadu’da meydana gelen benzeri görülmemiş seller hakkında bilgi almak için beni aradı.” dedi.

Başbakan, Devletin karşılaştığı artan zorlukların üstesinden gelmek için Birlik Hükümeti’nden acil mali destek ihtiyacı konusunda Başbakan’ı bilgilendirdi.

“Ona, kaynak kısıtlamalarına rağmen eyalet hükümeti tarafından yürütülen büyük kurtarma ve yardım çabalarını anlattım ve Birlik hükümetinden acil mali destek talep ettim” diye ekledi.

Başbakanın talebine yanıt veren Başbakan Modi, Birlik Hükümetinin Tamil Nadu’nun bu iki felaketle başa çıkmasına yardım etmek için tam destek sağlayacağının güvencesini verdi.

Ayrıca Başbakan, Birlik Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman’ın sel durumunu yerinde değerlendirmekle görevlendirildiğini bildirdi.

Stalin, “Başbakan, Birlik hükümetinin bu iki felaketle mücadelede destek güvencesi verdi ve Birlik Maliye Bakanı @nsitharaman’a sel durumunu değerlendirmesi için talimat verdiğini bildirdi.” dedi.

Tamil Nadu kasırga ve sel felaketinin sonuçlarıyla uğraşırken, eyalet hükümeti ve Merkez, etkilenen insanlara yardım etmek için ortaklaşa büyük bir kurtarma ve yardım operasyonu başlattı.

Devam eden selde şu ana kadar 35 kadar ölüm bildirildi; Thoothukudi bölgesinde 22, Tirunelveli bölgesinde ise 13 kişi hayatını kaybetti.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)