Binali Yıldırım’ın kardeşinden dikkat çeken paylaşım: Ağabeyimden özür dilerim

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Binali Yıldırım’ın kardeşinden dikkat çeken paylaşım: Ağabeyimden özür dilerim Kızılay’da bir periyot kayyum olarak bakılırsav yapan Binali Yıldırım‘ın kardeşi İlhami Yıldırım, Instagram öyküsünden yaptığı paylaşımlarla içini döktü.

REAKSİYON ÇEKEN PAYLAŞIMINI HATIRLATTI

Yıldırım, yıllar evvel Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında cemevinin bahçesinde bulunan Uğur Kurt’un vurulmasının akabinde “Ya bu ülkede eşek üzere sükunet içinde yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!” biçimindeki tweet’ini hatırlatarak ailesinden ve ağabeyinden özür diledi.

“YERİ GELDİ LİNÇ YEDİM YERİ GELDİ NEFRET EDİLDİM”

Kızılay’da bir devir kayyum olarak misyon yapan İlhami Yıldırım, Instagram öyküsünden yaptığı paylaşımlarda şu tabirleri kullandı: “Dışarı atsam bilemedim. Ancak tek bildiğim hayli şey birikti, biriktirdiler. Ne vakit o ufak birikintiden ufak bir şey salsam dışarıya, çabucak işi siyasete, soyadıma getirdiler. Yeri geldi linç yedim, yeri geldi nefret edildim, yeri geldi hain, yeri geldi rahat battı dediler. Aslında birçoklarında herkes üzere ben de vicdani yansılar verdim. Ancak ne hikmetse benim verdiğim yansıyı daima siyasi bir yere bağladılar. Maksat, Benim gerçekte söylemiş olduğim nedir diye aslını araştırmak değil, bulduk bir açıklama yapıştır gitsin, ne kadar ziyan verebilirsek o kadar güzeldir ağabeyine.

“KORKUMDAN YAZDIKLARIMI ELLİ SEFER yine EDER OLDUM”

Kaygımdan yazdıklarımı, hatta düşündüklerimi bile elli defa tekrar eder oldum. niye? Zira bir daha içimdeki birikintiden bir damla bırakırsam bir daha benim yüzümden soyadıma ziyan gelecek diye. 2015 yılında terör örgütleri için atmış olduğum bir tweet’i, FETÖ tetikçileri merhum Uğur Kurt (rabbim gani gani rahmet eylesin, yeri cennet olsun, peygamber efendimiz ve Hz. Ali’ye komşu eylesin) için attığımı söylemiş olduler. Ve hızla büyük bir linç yedim.

“ALLAH BÜYÜKTÜR DEYİP SUSTUM”

Bir gün daha sonra yetmedi, bu tweet’i Alevi kardeşlerimiz, bacılarımız, babalarımız, ağabeylerimiz için attığımı söyleyip, fazlaca fakat fazlaca sevdiğim can dostlarıma beni gaye gösterdiler. Kesti mi bu? Alışılmış ki kesmedi, yetmedi öbür günde bu tweet’i seyahat olaylarını protesto edenler için attığımı söylemiş olduler… Pes ya daha ne diyebilirim ki… Beni amaca koyanlar bile bir türlü karar veremediler beni nasıl linç edeceğine… Pardon! Abimi nasıl edeceklerine. Olsun “Allah büyüktür” deyip sustum, sustuk daima.

“İÇİMİN SOĞUMASI İÇİN YAZACAĞIM”

ondan sonrasında uzunca bir süre orta ara üzerimden silindirle ince ince geçtiler. Beni, çocuklarımı, ailemi hiç düşünmediler. Hakikat ya niye düşünüleyim ki? Ben insan değilim dimi? Tabi artık eski defterleri açmak bir daha kendimden ve ailemden diğerine ziyan vermeyecek… Lakin bu sefer de işimin soğuması için bunu yazacağım. Yazmasaydım şayet, içimi dökmeseydim kendim için artık dönüşü olmayan bir kötülük yapmış olacaktım. Bu sefer içimde kalıp ruhumu bozmaktansa salmak istedim içimden…

“ABİMDEN VE AİLEMDEN ÖZÜR DİLERİM”

yine 2015 yılındaki tweet’imden dolayı yanlış anlaşıldığım için düzgün niyetli kalbini kırdığım herkesten özür dilerim. Başta doğal ki büyük derde soktuğum ailem ve ağabeyimden.

“O GAZETECİLERİN HABERİ ARAŞTIRIRKEN BANA SORMASI GEREK MEZ MİYDİ?”

Gelelim bir öbür içimdeki biriktirdiklerime. Ben 11 sene Türk Kızılayı’nda (5 sene Çekmeköy ilçe, 6 sene İstanbul Vilayet Başkanlığı 3 sene GM Kontrol Heyeti BaşkanVekilliği) başkanlık yaptım. Ve başka şube liderlerimiz üzere ben de tek kuruş maaş almadım! Delegeler 3 yılda bir kendi ortalarından lider seçerler. Ben de üyesi olduğum şubede seçme ve seçilme hakkımı kullanarak başkanlığa aday oldum, seçildim. Ve nazaranvimi yapmaya çalıştım. Burası esasen bir dernek. Devlet kurumu değil. Kamu faydasına çalışan, LÖSEV üzere, Yeşilay üzere bir dernek lakin burada da daima haberler yapıldı. Her yıl 700 şube içerisinde en hayli yardım toplayıp yapan, her ile anaokulu yapan, her yıl en yüksek bağışa ulaşan şube başkanlığı haberler i değil.

Hakkımda makûs haber yapan tek bir gazeteci, yaptığı haberi araştırırken bana sorması gerekmez miydi? bu biçimde bir haber yapıyoruz, sizin açıklamanız yahut savunmanız nedir diye sormaz mı? Ha pardon hakkın yemeyeyim bir kişi sordu. Murat Ağırel. Yanıtını aldı. Kendisine gelen ayrıntıların yanlış olduğunu, gerçek yanıt verdiğimi gördü ve yaptığı haberi düzeltti. Manşetlerden Kızılay’a kayyum atandı haberi yerine, Kızılay’a Binali Yıldırım’ın kardeşi atandı dediler. Ancak birebir haberin altına niye İlhami Yıldırım’ın atandığını yazmadı. Aslında karşılık fazlaca sıradan.

“YİNE YAZDIKLARIM KARAMBOLE GİDECEK”

İstanbul Şube lideri olduğum için atandım. Ahmet Hizanlıoğlu da Ankara Şube lideri olduğu için atandı. hiç bir gazeteci, evvelde Kızılay’a nasıl kayyım atanır diye bakmadılar. Kızılay Genel Lideri da tabi bakmadı. Cumhurbaşkanımıza kayyımı İlhami attırdı dedi. Adalet bakanımız Allah’tan yanlışsız bilgiyi verdi Cumhurbaşkanımıza.

Tabi daha sonra ne oldu? ondan sonrasında 3 periyot olduğum mazereti ile nazaranvden alındım, yetmedi bir de ikiz şube olarak İstanbul Büyük Kent Şubesi kurdular. (3 periyot olmadığımı dernekler masasında resmi evrak almama karşın, ve kongre lideri seçilmeme rağmen). Yani ben bir dernekte bile istekli olarak yer alamayacaksam, niye hayat uğraşı veriyorum ki. Yaptığımız uygunluklar görünmeyip de ufak kusurlarımız manşet olacaksa niye çabalıyoruz ki “Hani yiğidi öldür hakkını teslim et” karşılığı. Aslında yazacağım o kadar epey şey var ki. Ancak bir daha yazdıklarım , karambole gidecek.

“BEN TEKRAR AĞABEYİME VE CUMHURBAŞKANIMIZA ZİYAN VERMİŞ OLACAĞIM”

bir daha siyasete ekilecek, bir daha manşetlerde Binali Yıldırım’ın kardeşi bombaladı haberler i yapılacak ve ben bir daha maalesef aileme ve ağabeyime, Cumhurbaşkanımıza ziyan vermiş olacağım.”

Haberler.com – Son Dakika Haberleri