Baskı ne olursa olsun hiçbir uygar subay yasa dışı hareket edemez.

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Mahkeme, yetkilinin özrünün doğası gereği çelişkili olduğunu söyledi. (Temsilci)

Koçi:

Kerala Yüksek Mahkemesi, bir polis memurunun bir avukata kötü muamele ettiği iddia edilen yakın tarihli bir olayla ilgili bir davayı dinlerken, “baskı” ne kadar büyük olursa olsun hiçbir uygar polis veya memurun yasa dışı hareket edemeyeceğini söyledi.

Yargıç Devan Ramachandran, Alathur polis karakolundan bir memurun, kendisine bir davayla ilgili mahkeme emriyle başvuran bir avukata karşı “küfürlü dil” kullandığı iddia edilen viral bir Haberyla ilgili bir konuyu dinliyordu.

Mahkeme, sanık memurun konuyla ilgili ek bir beyanda bulunmasına izin verdi ve bunu 1 Mart'ta yapılacak duruşma için gönderdi.

“Öte yandan, yukarıda bahsi geçen “olayın” iddia edildiği gibi bu mahkeme tarafından yasaklanan vokatifleri kullanması olduğu varsayılırsa, bunun gerekçesi de bunu “tutkuyla ve baskıyla” yaptığıdır. Mahkemenin kararında belirttiği gibi, hiçbir medeni polis veya medeni memur, “baskı” ne olursa olsun hukuka aykırı hareket edemeyeceği için, “Şartlar gereği” ilk bakışta kabul edilemez.

Yetkilinin özrünün doğası gereği çelişkili olduğu belirtildi.

İlgili memur, beyanında koşulsuz bir özür yayınlamıştı.

Mahkeme bugün memurun tutumunun çelişkili olduğunu, çünkü “saygısızlık yapmadığını söylediğinde insan neden kayıtsız şartsız özür dilediğini merak ediyor” dedi. ve koşulların baskısı nedeniyle derin üzüntü duyuyorum ve koşulsuz olarak özür diliyorum ve benzer olaylara karışmamayı taahhüt ediyorum” (aynen böyle). ” Mahkeme daha önce stresin kötü niyetli davranışlar için bir izin olmadığını belirtmişti.

Eyaletin polis şefi daha önce mahkemede bazı polis memurlarının taciz edici davranışlarının esasen “stresten” kaynaklandığını açıklamıştı.

Eyaletin polis şefi daha önce mahkemeye söz konusu memurun nakledildiğini bildirmişti.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)