Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu, ByLock kullanan vekilleri açıklasın, ben de 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklarım

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu, ByLock kullanan vekilleri açıklasın, ben de 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklarım TBMM Plan ve Bütçe Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin görüşmeleri tartışma ile başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu salona fazlaca sayıda müdafaa polisi ile gelince reaksiyon çekti. Muhalefet milletvekilleri ile tartışan Bakan Soylu salonu terk etti.

GARO PAYLAN: BURASI HESAP VERİLEN YER

2022 yılı bütçesine ait ayrıntıların paylaşıldığı kurulda birinci tartışma HDP’li Garo Paylan’ın yol hakkındaki konuşması sırasında çıktı. Paylan ”Bakan beyefendi Hrant Dink cinayetinde parmağı olanları ve 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklasın” dedi. Komite Lideri Cevdet Yılmaz ise ”Suiistimal etmeyin, yordam hakkında kelam istediniz” dedi. Paylan da ”Burası hesap verilen yer” karşılığını verdi. Chp‘li vekiller kurulda “10 bin dolar alan siyasetçi kim?” yazılı pankart açtı.

SOYLU KOMİTESİ TERK ETTİ

çabucak sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle gayret kapsamındaki faaliyetleri anlatırken CHP Küme Başkanvekili Engin Özkoç’a dönerek, “Ben konuşurken gülme” dedi.

Soylu’nun kelamlarının akabinde tansiyon yükseldi. CHP’li, GÜZEL Partili ve HDP’li vekiller ayağa kalkarak Soylu’yu protesto etti. Bakan Soylu komitesi terk ederken Komite Lideri Cevdet Yılmaz orta vermek zorunda kaldı.

“10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİYİ SÖYLERİM SİZ DE DİĞER ŞEYLER SÖYLEMEK ZORUNDA KALIRSINIZ”

Ortanın akabinde başlayan ikinci oturumda da tartışma yaşandı. Soylu, ” Sedat Peker‘den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” açıklaması hatırlatılınca, “Ben 10 bin doları alan siyasetçiyi söylerim siz de diğer şeyler söylemek zorunda kalırsınız. Kılıçdaroğlu, Bylock kullanan vekilleri açıklasın, ben de 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklarım” karşılığını verdi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cürüm örgütü önderi Sedat Peker’in kendisi hakkında savlarına ait “Benim haberim olması, benim idam edilmem manasına gelir. bu biçimde bir şey akıldan geçirilebilir mi? Kekelemişler ben ne yapayım. Kim kekelemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Ezkaza yazdıkları bir yere düşmüş” demişti. CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, Soylu’ya yönelik davetinde Peker’den kimin para aldığını açıklamasını istemişti.

Son dönemde çocuk ve kadın cinayetlerindeki artışın nedeni sizce nedir?#Ayşegül

— Haberler (@Haberler) November 22, 2021

Haberler.com – Son Dakika Haberleri