B Bommai’de Siddaramaiah’ın “Yozlaşmış Lingayat Baş Bakanı” Jab ile ilgili anlaşmazlık

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Siddaramaiah daha sonra, yorumunun özellikle Başbakan’ı hedef aldığını açıkladı.

Bangalore:

Eski Karnataka Başbakanı Siddaramaiah, BJP’nin Lingayat’ın eyalette yapılacak genel seçimler için yaptığı hamleyle ilgili alay konusu oldu. BJP’nin bir Lingayat’ın bir sonraki başbakan olması konusundaki tutumu sorulduğunda, kongre emektarı şu yanıtı verdi: “Zaten bir Lingayat Başbakanı (Basavaraj Bommai) var. Devletteki tüm yolsuzluğun kökü odur.”

BJP, tüm Lingayat topluluğunu gücendirdiğini söyleyerek Siddaramaiah’a hızla sert bir saldırı başlattı.

Bay Bommai, onu tüm Lingayat topluluğuyla alay etmekle suçladı, ancak Siddaramaiah daha sonra yorumunun özellikle Başbakan’ı hedef aldığını açıkladı.

“Eski bir başbakanın böyle bir açıklama yapması doğru değil. Tüm Lingayat topluluğunun yozlaşmış olduğunu belirtti. Brahman topluluğu geçmişte alay konusu olmuştur. Daha önce, Başbakanken Lingayat Veerashaiva topluluğunu parçalamaya çalıştı. Eyalet halkı Siddaramaiah’a bir ders verecek” dedi.

Siddaramaiah, saygı duyduğu birkaç dürüst Lingayat başbakanı olduğunu ve BJP’nin onun sözlerini “çarpıttığını ve yanlış yorumladığını” söyledi.

“Yorumlarım yalnızca Bommai’ye atıfta bulundu. Sadece Basavaraj Bommai’nin yozlaşmış olduğunu söyledim. Ben lingayatlar bozuk demedim. Dolayısıyla bu kadar kapsamlı bir raporun hazırlanması uygun değildir. Lingayat’ın çok dürüst başbakanları vardı. Çok dürüst başbakanlar oldukları için çok saygı duyduğum S. Nijalingappa, Virendra Patil ve diğerleri vardı. Benim yorumlarım BJP tarafından çarpıtılmış ve yanlış yorumlanmıştır” dedi.

Daha önce, bir bilet reddedildikten sonra BJP’den istifa ettikten sonra kısa süre önce Kongre’ye katılan eski Karnataka Başbakanı Jagadish Shettar, birçok Lingayat liderinin BJP’den ayrıldığını söyledi. Kendisi de bir Lingayat lideri olan Bay Shettar, BJP’nin Lingayat varlığının kendi lehlerine çalışmayacağını ve insanların onların ifadelerine inanmayacağını söyledi.

“Neden şimdi başladın? Neden daha önce yapmadılar? BJP bunu sadece seçim amaçlı yapıyor, Lingayat CM ilan etseler bile insanlar kampanyalarına inanmayacaklar” dedi.

Siddaramaiah Çarşamba günü, 10 Mayıs Karnataka meclis seçimleri için Varuna seçim bölgesinden adaylığını sunarak, bunun onun son seçimi olacağını ve etkili bir şekilde bir tür “veraset planı” oluşturduğunu yineledi.

75 yaşındaki muhalefet lideri, oğlu ve torununu siyasi halefleri olarak nitelendirdi. “Bu benim son seçimim, ondan sonra Yathindra (oğul), Dhawan Rakesh (torun) var…” dedi.

Siddaramaiah’ın küçük oğlu Dr. Yathindra Siddaramaiah, Varuna’nın görevdeki Kongre MLA’sıdır.

Adaylık başvuruları için son gün 20 Nisan. Oylama 10 Mayıs’ta, oyların sayımı ise 13 Mayıs’ta yapılacak.