Aydemir Gençlik ve Spor’da AK Yaklaşımı paylaştı

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Aydemir Gençlik ve Spor’da AK Yaklaşımı paylaştı ERZURUM (İHA) – Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022 Bütçesi Plan ve Bütçe Komitesi görüşmelerinde bir sunum yapan Ak Parti Küme İdare Şurası üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir, Gençlik ve Spor alanındaki yatırımları kıymetlendirdi, Bakanlık çalışmaları kaydında Erzurum‘a ait vurguları paylaştı.

Aydemir’den muhalefet ezberlerine reaksiyon

Muhalefetin değişmez bir ezber ortasında aksilikleri gündeme taşımak ve yapılanları yok saymak üzere bir anlayış sergilediği, bunun yanlış ve haksız bir yaklaşım olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘ Artık, bu tabanda, Plan ve Bütçe Kurulu tabanında o kadar epey ezber dinliyoruz ki yıllardır, bir klişe oluşturuluyor, onun üzerine yürünüyor. Ben vakit zaman konuşurken ısrarla bir vurgu yapıyorum, vulgarize ederek vurgu yapıyorum. Diyorum ki: “Köre nedir köre ne, bakılırsanedir gorene.” Önemli olan nazaranbilmek. Daima söylüyoruz; her alanda olağan olarak ki noksanlarımız olacak, yürüyoruz, hayat fazlaca dinamik bir müddetç, ötürüsıyla noksanlar olacak, onları izale ede ede gideceğiz biz. “Bütün bütün yok olduk, bittik.” birebir şey. ‘diye konuştu.

‘Kadrolarımızla iftihar ediyoruz’

Yatırımları görmezden gelmenin gerçekleri değiştirmeyeceğini, fakat hak teslimi yapan kesitin vicdanını yaralayacağını belirten Milletvekili Aydemir, muhalefete seslenerek, ‘Şeref levhamız bir alan, Gençlik ve Spor Bakanlığı. takımı fevkalâde uzman, çok hoş çalışıyorlar, iftihar ediyoruz. Ben şunu söylemiyorum: “Efendim, bizim gözümüzle bakın.” Hayır, olağan olarak ki siz de muhalifsiniz, o gözle de bakacaksınız, eyvallah lakin -yani söylemiş olduğim gibi- güya hiç bir şey yapılmamış, hiç bir şey olmamış üzere kayıt düşerseniz orada vicdanları yaralarsınız. ‘ dedi

Aydemir’den Erzurum örneği

Sunumunda Erzurum’daki spor ve Gençlik yatırımlarına atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’da biz bir olimpiyat düzenledik, üniversiteler ortası kış olimpiyatları; yalnızca oraya 1 milyar -, eski sayıyla 1 katrilyon, bizdilk evvelki rakamla- yatırım yapmışız, spor yatırımı yapmışız. Evvelce “Efendim, Erzurum’da otellere kimse gelmiyor, otellerde doluluk oranı fazlaca düşük.” diye serzenişler vardı. Bizimle birlikte, bırakın kışı, yazın bile otellerde yer yok. Sebep? Oraya yaptığımız spor yatırımları, oraya koyduğumuz özellikler, hoşluklar lakin olağan olarak noksanımız var. Kaç sefer toplantı yapmışız. elbette ki burada tıpkı Cemal Beyefendi üzere, o nasıl Giresun’u düşünüyorsa, Ekrem Beyefendi nasıl Ağrı için feveran ediyorsa, Uğur nasıl Manisa diyorsa biz de Erzurum için diyoruz; Bakanımız şahit burada., Erzurum’a bir yeni stadyum talep ettik onlardan hayli epey evvel ve artık kapalı spor salonu programa alınmış, asıllı bir salon, 10 bin kişilik.’ dedi.

Aydemir muhalefet yaklaşımını kanıtlarla çürüttü

Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımlarının AK Parti devri öncesiyle kıyas edilmeyecek derecede arttığı, vilayet il yatırımlar kaydedildiğini belirten Milletvekili Aydemir, evvel periyotta Erzurum’daki Bakanlık çalışmalarının kaydedildiği bir kitapçığı Kurul üyelerine göstererek, ‘Bakın, size ben bir şey söyleyeyim. Şu kitapçık, daha evvel bizim Erzurum’da milletvekilliği yapmış bir ağabeyimin şu Plan ve Bütçe Kurulu üyesi olduğu vakit içinderda burada yaptığı çalışmaları tabir ediyor. Her bakanlıkta yaptığı konuşmalar, çalışmalar, bir kitapçık haline getirmiş. Bizdilk evvelki periyodu söz ediyor bu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüyle ilgili ne diyor, biliyor musunuz? O periyot ne kadar bütçe ayrılmış? Bugünün sayısıyla söylüyorum, 900 milyon; fazlaca net. Pekala, bu biçimde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü için ayrılan bütçe neymiş? 40 milyon, altı üstü hepsi 40 milyon. Yalnızca bu kıyas bile, hakkı teslim etme noktasında sizi özel bir yere taşır. Bunu yaparsanız -size de daima söylüyorum- inandırıcılığınız yüksek olur, aksi biçimde ne söylerseniz söyleyin, zihinlerde yer bulamazsınız. ‘ diye konuştu.

Gençlik Yatırımlarına değgin muhalefetin haksız bur tavır ve yaklaşım ortasında olduğunu belirten Muhalefetin Boğaz içi Üniversitesiyle ilgili değerlendirmelerinin yanlış olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Bakın, birisi kelam aldı, burada ne diyor? Diyor ki: “Efendim, Boğaz içi Üniversitesindeki gençlerle ilgili ne düşünüyorsunuz?” Allahuekber!. Senin gösterdiğin fotoğrafta terörize bir yaklaşım var. Sen bunu mu buraya getirip savunacaksın? “Efendim, gece yarısı ‘tweet’ atanlar meskenlerinden alınıyor.” diyor. Allah aşkınıza! Artık yaşadığımız şeyi biraz evvel de paylaştım. Milletvekili Uğur Aydemir kardeşim – dün burada bir konuşma yaptı. Karşı taraftan bir milletvekili şunu söylüyor: “Güvenlikçi siyasetlere para ayırıyorsunuz, bu biçimde bir şey olur mu?” filan. Sayın Uğur Aydemir de dedi ki: ” biz bu ülkenin güvenliğini olağan olarak ki öne almak durumundayız. Bunun için ne gerekiyorsa o fedakarlığı da yaparız, gerekirse soğan ekmek yeriz lakin güvenliğimizden taviz vermeyiz.” Buna itiraz edenin olacağını da zannetmiyorum, şurada hiç itiraz eden olmaz. Ancak ne oldu, biliyor musunuz? Ben linç ediliyorum şu anda. Niçin? Ben Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, kardeşim Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; artık, onun resmi, onun haberi lakin toplumsal medyada öylesine bir linç yeri açılıyor ki… Niçin? Zira bana daima yaptıkları için bunu, başlarında o şablon var, hiç resme, habere baktığı yok, ismimi etiketlemişse başlıyor küfretmeye. Terör burada, bizim cenahta; samimi söylüyorum. Biz hakkı teslim eden bir takımız. Biraz bu zaviyeden bakın, yapmayın bunu; bunu yaptığınız vakit kaybedersiniz. ‘ dedi.

Öğrenci yurtları

Üniversite Öğrencilerinin yurt sağlanması konusundaki tenkitlere karşılık veren Milletvekili Aydemir, ‘

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürünün gece gündüz nasıl çalıştığını, Bakanımızla birlikte senkronize bir halde nasıl bir çaba koyduğunu biliyoruz ve talep edilenlerin tamamına yakını, neredeyse yüzde 90-95’in karşılandığını, öğrencilerin yerleştirildiğini biliyoruz, Komitedeki arkadaşlarımız da biliyor. elbette ki üniversiteler açıldığı vakit pandemi daha sonrasında bir küçük yönelme oldu lakin çabucak, anında vaziyet edildi ve tamamlandı, bitti. Pekala, niçin bunu abartıyoruz? Buradan nemalanmak için, yapılan bu. Lakin şunu bilmiyorlar ki, bu milletin zihninde – hak diye bir terazi var, o teraziye çarparsanız sizi Allah çarpar, çarpıyor da aslına bakarsan. bakılırsaceksiniz arkadaşlar, fazlaca net söyleyeyim: Daha 2023’e şunun şurasına bir buçuk yıl var, goreceksiniz. Artık, kurlardan, şuradan buradan bu biçimde bir heveskar hal var, görüyorum ben; yok bu biçimde bir şey. Biz o kadar kalbi, samimiyiz ki bu milletin kılına ziyan gelmesin diye her türlü uğraşı koyan bir grubuz. Başkanımız, Cumhurbaşkanımız önümüzde; dünya onun önünde temenna ile dururken envai cinsten iftiralar, dedikodular, palavralar; aman ya Rabbi ya, insan pes ediyor ya; şu yerde görüyoruz. İşte, ben anlatıyorum ya, bakın, burada evraklarla konuşuyorum ben. ‘ tabirini kullandı.

‘Gençlerimiz Türkiye’de yaşamaktan müftehirler’

Muhalefete mensup bir milletvekilinin, “Terör demokrasi olmamasının bir kararıdur.” Sözüne reaksiyon veren Milletvekili Aydemir, ‘Allah Allah yani bunu da duyar duymaz dedim ki: Ya, bütün bütün şiraze kaymış Olmaz bu biçimde bir şey ya. Artık bir diğer ezber, daha evvel bunu Garo Paylan yapıyordu, daima yapıyordu: “Efendim, anketlere bakın, gençler diyorlar ki: ‘Biz bu ülkede yaşamak istemiyoruz.'” Ya, bizim gencin kıvamı var ya, kıvamı, 15 Temmuzda açığa çıktı, sen ne söylersen söyle. Bu gençler vatanından, vatanında yaşamaktan, üstelik de ak bir yer açılmış vatanda yaşamaktan müftehirler, iftihar ediyorlar. Sizin o hüsnü kuruntunuz, bu biçimde bir şey yok. ‘ vurgusunda bulundu.

‘Öğrenci kılığındaki teröristler

Boğaz içi Üniversitesinde yaşanan olayları hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Rektörün aracının üzerinde tepinen adamı ben genç görmüyorum, öğrenci görmüyorum, onu terörist görüyorum. O, rektör hocasının otomobilinde şayet o denli tepiniyorsa onu bir kez genç olarak nasıl goreceğim ya? Görmüyoruz.’ kaydını düştü.

Eser ve hizmet siyaseti

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve takımının, Hükümetin öbür bakanlarıyla bir arada yatırım ve hizmet seferberliği ortasında olduklarını bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Hükümetimiz yekpare bir formda çalışıyor, bütün bakanlıklar bu biçimde. O denli olduğu içindir ki artık gece yarıları Hakkari’de spor karşılaşmaları düzenleniyor, evvelden gündüz beşerler dışarı çıkmaktan korkuyordu. Kim yaptı bunları? Elhamdülillah, bize nasip oldu, AK takıma nasip oldu. İnşallah daha bizden daha sonra gelecek gençler var, pırıl pırıl, aslanlar üzere; onlar da buralarda ülkemizi hayli daha ileri noktalara taşıyacaklar. Maksatlar koymuşuz, orada. Amaçlarımız var, sizi rahatsız ediyor; kızıl elma gayesi rahatsız ediyor; edecek, etsin, beter olun. ‘ diye konuştu.

Milletvekili Aydemir, ‘Allah’ın müsaadesiyle, hükümetçe ortaya konulan hasbi ve samimi çabaların karşılığının kesinlikle fakat kesinlikle kozmik yerde epey özel bir açığa çıkmayla nazaranceğinize inanıyorum ve bu bütçe de ülkemize çağ atlatacak, bütün bütçe; gençleri epeyce daha ileri noktalara taşıyacak. Allah iyi, mübarek eylesin.’ dedi. – ERZURUM

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri