Akşener Herkesi Doğu Türkistan konusundaki suskunluğunu bozmaya çağırıyorum YETERLİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, katıldığı programın akabinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati’nin Bizim modelimiz Çin değil Türkiye modeli açıklamasına ait Akşener, Artık ‘Çin modeli değil’ dediği vakit Sayın Erdoğan’ın bunu nasıl tanımlayacağı sorun olur. Kendisini buradan uyarayım; bu hususta önderi ile konuşmasında yarar var. Yalnız şunu söyleyeyim; Sayın Erdoğan biliyorsunuz, faizle ilgili ‘nas’ dedi. Bu, dini bir tanım. Artık dini tanımdan Çinli tarife geçtik biz iktisatta ancak asıl vahim olan iktisadın başına getirilen bu arkadaşımızın ortaya koyduğu ‘inşallah’, ‘maşallah’ üzerinden bir tanım var. İktisat bu biçimde temennilerle yönetilemez. O iktisadın başına oranın işvereni olmak üzere getirilen kişi temenni ederek ekonomiyi canlandıramaz, yönetemez. Kendi varlığı üzerinden bir kefalet ortaya koyamaz. İktisattan, haziniçin, maliyeden sorumlu bakanlar, devlet hazinesi ile ilgili kefalet koyarlar. Ben bu konuşmaları büyük bir ciddiyetsizlik olarak görüyorum. Hükümeti, sayın bakanın şahsında bütün yöneticileri, hemen ciddiyete davet ediyorum. Türkiye bir devlet krizi yaşıyor ötürüsıyla ciddiyete davet ediyorum. Konuşmalarına dikkat etmelerini öneriyorum dedi.
Meral Akşener, Bakan Nebati’nin açıklamaları üzerinden sorulan İktidardan daima ‘dış güçler’ açıklaması gelirdi ancak kendisi ‘Dışarıdan rastgele bir atak yok, epey net söylüyorum içeride manipülatif, spekülatif süreçler var’ dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise Artık ‘OHAL ilan edilebilir’ diye bir kavram var. Dış güçler işi bırakılmış bir kanara, bu biçimde iç güçlere gelmiş iş. İç güçler söylemiş olduğiniz vakit sermaye denetiminden başlayarak, vatandaşın bankadaki dolar mevduat hesaplarına kadar birtakım adımların atılabileceği üzere bir tasa yaratır ki bu Türkiye’nin sahiden çok iflas etmesine sebep olur. Bu hususta herkesi ciddiyete davet ediyorum. Sakın ha o denli bir el uzatma olmasın cevabını verdi.
Demirören Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri
Meral Akşener, Bakan Nebati’nin açıklamaları üzerinden sorulan İktidardan daima ‘dış güçler’ açıklaması gelirdi ancak kendisi ‘Dışarıdan rastgele bir atak yok, epey net söylüyorum içeride manipülatif, spekülatif süreçler var’ dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise Artık ‘OHAL ilan edilebilir’ diye bir kavram var. Dış güçler işi bırakılmış bir kanara, bu biçimde iç güçlere gelmiş iş. İç güçler söylemiş olduğiniz vakit sermaye denetiminden başlayarak, vatandaşın bankadaki dolar mevduat hesaplarına kadar birtakım adımların atılabileceği üzere bir tasa yaratır ki bu Türkiye’nin sahiden çok iflas etmesine sebep olur. Bu hususta herkesi ciddiyete davet ediyorum. Sakın ha o denli bir el uzatma olmasın cevabını verdi.
Demirören Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri