AK Parti’den orman yangınlarıyla ilgili açıklama

Cotardam

Global Mod
Global Mod
AK Parti’den orman yangınlarıyla ilgili açıklama AK Parti Çorum Vilayet Lideri Av. Yusuf Ahlatcı, seyahat olaylarında bir ağaç için ortalığı ayağa kaldıranların, yanan binlerce devir ormanlar için ses bile çıkarmadığını söylemiş oldu.

Parti çalışmaları kapsamında Mecitözü ilçesine giden AK Parti milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti Vilayet Lideri Yusuf Ahlatcı, ilçe teşkilatını ziyaret ettiler. Burada teşkilat yöneticileriyle bir ortaya gelen Ceylan ve Ahlatcı, gündeme ilişin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin ciğeri olan ormanların yandığına dikkat çeken Vilayet Lideri Yusuf Ahlatcı, “Ülke genelinde ciğerlerimiz yanıyor. Yangınların denetim altına alınması için canlarını ortaya koyarak fedakarca uğraş eden kahramanlarımızın Allah yardımcısı olsun. hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Bunu yapanların ciğerlerini yaksın. Yangınlarla ilgili devletin tüm üniteleri gerekli çalışmaları yürütüyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Geçmişte terör örgütü PKK’nın bu tıp aksiyonlar yaptığını biliyoruz. Bu yangınların gerisinden da bir terör saldırısı çıkarsa devletimiz de gerekli yanıtı verecek güç ve kudrete sahiptir. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın” dedi.

Orman yangınları üzerinden yapılan algı operasyonlarına da reaksiyon gösteren Ahlatcı, “Orman yangınları üzerinden yapılan dezenfarmasyon ve yanlış bilgilerle toplumsal barışı dinamitlemeye çalışan çevreler olduğunu görüyoruz. Fakat sağduyu sahibi olan bu aziz millet karanlık odakların kirli tuzaklarını da boşa çıkaracaktır” tabirlerini kullandı.

2023 seçimleri hakkında da açıklama da bulunan Ahlatcı, “Tüm teşkilatlarımızla alana indik. Önümüzde epeyce değerli bir seçim var. Tek kaygıları var, Recep Tayyip Erdoğan. Genel liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçtirene kadar uyumak bize haram. Mecitözü ilçemize güveniyorum. 2023 seçimlerinde daha evvel de olduğu üzere en yüksek dayanağı vereceğine inanıyorum. Bunun için gece-gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” halinde konuştu.

AK Parti Çorum milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan da, orman yangınlarından birilerinin siyasi rant çıkarmak için gayret sarf ettiğini söylemiş oldu.

Yangınlara müdahale de uçak yahut helikopter kullanılıp kullanılmayacağını coğrafik kurallara bakılırsa teknik grupların karar verdiğine dikkat çeken Ceylan, “Buradan siyasi rant elde etmek isteyenler 1950’li, 1960’lı senelerda alınmış, motoru dahi olmayan, çalışmayan uçakların fotoğraflarını yayınlayarak devletin tüm üniteleriyle verdiği çabaya gölge düşüremezler. Ortadan 60 yıl geçmiş, 60 yıl evvelki uçağın su kapasitesi ve çalışma sistemini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Seyahat olaylarında 3-5 ağaç için kıyameti koparanlar binlerce hektar ormanlarımız yanarken içimizdeki İrlandalıların hiç sesi çıkmıyor” formunda konuştu.

Mecitözü’nde pek hayli projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Milletvekili Ceylan, “Yüzyılın yatırımını yaptık. İlçemizi doğalgaz ile buluşturduk. Mecitözü beşerinin tamamını seviyoruz. Halkımızla bir arada ilçemizi güzelleştirme sıkıntısındayız. Mecitözü’ne ne yemin ettiysek yerine getirdik. TOKİ’si olmayan tek ilçe burasıydı. Oda mahallî idarelerin arsa tahsisi ve imar düzenlemesi yapmamasından kaynaklanıyordu. Birileri ilçeye TOKİ konutları gelmemesi için elinden gelen uğraşı gösterirken, bizde gelmesi için ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Sonuçta TOKİ konutlarımız inşa edildi” dedi.

Teşkilat ziyaretinin akabinde Ceylan ve Ahlatcı, Vilayet Genel Meclisi Lideri Mehmet Bektaş, Mecitözü İlçe Lideri Alişan Yaşar ve vilayet idare heyeti üyeleriyle ilçede esnaf çeşidine çıktı. Vatandaşlar ve esnaflarla bir ortaya gelen Ceylan ve Ahlatcı, hem vatandaşlarla sohbet etti. birebir vakitte taleplerini dinledi. – ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı