6 Eylül’den itibaren haftada beş gün yüz yüze eğitim 1 Eylül’de seminer ve ahenk eğitimi başlıyor

CatWalk

New member
HER ÇOCUĞUMUZUN SIHHATİ ÇOK DEĞERLİ
Bakan Özer, toplantı daha sonrası yüz yüze eğitimle ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Bizim için tek tek her bir çocuğumuzun sıhhatinden daha değerli hiç bir şey yok. Ulusal Eğitim Bakanı ve hem de üç öğrenci babası bir veli olarak biliyorum ki tüm velilerimiz çocuklarını okullara emanet ederken okulların inançlı olmasını isterler. Gelinen noktada koronavirüsün uzunca bir süre daha ömrümüzden çıkmayacağı açıkça görülüyor. ötürüsıyla hepimiz, koronavirüsün risklerini göz önünde bulundurarak ve gerekli önlemleri alarak hayatımızı idame ettirmek zorundayız.

OKULLARI KAPALI TUTMA LÜKSÜMÜZ YOK
Daha evvel de söz ettiğim üzere, daha fazla okulları kapalı tutma lüksümüz bulunmamaktadır. Çocuklarımızın gelişimi, sıhhati ve geleceği için koronavirüsle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız.

6 EYLÜL’DE HAFTADA BEŞ GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYORUZ
İnşallah, 6 Eylül 2021 tarihi prestijiyle tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz. Amacımız, sıhhat şartları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu üzere okullarımızda tam vakitli yüz yüze eğitimi devam ettirmek.

YÜZ YÜZE EĞİTİME KATILAMAYANA EBA DEVAM EDİYOR
Mazereti ötürüsıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrencilerimiz için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecektir.

İKİLİ EĞİTİM, OKUL GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİNE YÖNELİK SÜRECİ OKUL İDARELERİ İLE DÜZENLİYORUZ
Okullarda eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecektir. Okula giriş-çıkış saatleri, teneffüs vakit içinderı ve bilhassa gerek duyulması hâlinde ikili eğitime geçilmesine ait süreç, okulun fiziki kapasitesine ve mevcuduna bakılırsa vilayet ve okul idareleri tarafınca bir arada düzenlenecek.

KURSLAR YALNIZCA 8 VE 12’İNCİ SINIFLARA
Destekleme ve Yetiştirme Kursları yani DYK’lar yalnızca 8 ve 12. sınıflarda verilecektir.

KANTİN VE YEMEKHANELER AÇIK
Okulların açılmasıyla kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılacaktır.

AHENK EĞİTİMİ 1 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
1 Eylül-3 Eylül tarihleri içinde okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimize yönelik ahenk eğitimleri yapılacaktır.

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ 1 EYLÜL’DE
Bedelli öğretmenlerimiz,1 Eylül-3 Eylül tarihleri içinde sizlere Kovid-19 salgını ve okulların bir daha açılması sürecine dair seminerler vereceğiz.

Okul öncesi ve birinci sınıf öğretmenlerimiz için ise 31 Ağustos 2021 tarihinde çevrim içi olarak salgın ve okulların bir daha açılması sürecine dair seminerler vereceğiz.

EN AZ BİR DOZ AŞI OLAN ÖĞRETMEN ORANI YÜZDE 80
Öğrencilerimizin sağlıklı bir biçimde eğitimlerine devam etmeleri için aldığımız önlemlerin başında eğitim işçimizin aşılanması geliyor. Bilhassa belirtmek isterim ki Türkiye, eğitim işçisini öncelikli aşı kümesine alan ülkelerden bir adedidir. Öğretmenlerimizin en az bir doz aşılanma oranı dün prestijiyle yüzde 80,34’tür ve bu oran Türkiye’deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık yüzde 8 daha fazladır. İki doz aşılanma oranı ise yüzde 69,73’tür ve Türkiye’deki genel nüfusun aşılanma oranından bir daha yaklaşık yüzde 15 fazladır.

SON 12 GÜNDE ÖĞRETMEN AŞILANMASINDA YÜZDE 7 ARTIŞ OLDU
Sevinerek belirtmek isterim ki son 12 günde yani 6-18 Ağustos tarihleri içinde öğretmenlerimizin aşılamasında yüzde 7’nin üzerinde bir artış gerçekleşti.
Tüm öğretmen ve eğitim çalışanlarımız; kendi sıhhatleri, öğrencilerimizin korunması ve eğitim hizmetlerinin tekrar aksamaması için lütfen aşı olsun.

SÜREÇLERİ ANLIK TAKİP EDECEĞİZ
Bakanlığımız bünyesinde yeni bir elektronik takip sistemi kurduk. Bu sistem yardımıyla vilayet, ilçe kurum ve okul seviyesinde eğitimin aksamaması için tüm süreçleri anlık olarak takip edeceğiz.

Ulusal Eğitim Bakanlığındaki eğitim çalışanları için aşı mecburiliği bulunmamakta. Bundan dolayı, aşı olmayan işçi için alınacak tedbirler, Sıhhat Bakanlığımız tarafınca belirlenecek. Tıpkı biçimde, rastgele bir sınıfta müspet olay yahut temas olması durumunda yapılacaklar da Sıhhat Bakanlığının tekliflerine bakılırsa uygulanacak.

OKUL GİRİŞLERİ MASKE İLE OLACAK
Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve başka eğitim çalışanlarımız; okula maske takarak geleceklerdir. Öğrenci ve işçimizin okul ortasında maskeye gereksinim duymaları durumunda okul yönetimlerimiz tarafınca maskeler fiyatsız olarak sağlanacak.

Kurum çalışanı ve öğrenciler haricindeki şahısların, okula giriş ve çıkışları okul idareleri tarafınca sonlandırılacaktır.

Kovid-19 salgınına yönelik öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerimiz için kılavuzlarımız hazırlandı. Okullarda müdür yardımcılarımız ve nöbetçi öğretmenlerimizin yanı sıra 35 bin 936 ruhsal danışman ve rehber öğretmenimiz de sıhhat önlemlerinin uygulanmasında takviye sağlayacaktır.

KAPALI ALANLAR DEZENFEKTE EDİLECEK
Okullardaki tüm kapalı alanlar her gün dezenfekte edilecektir. Okullardaki sınıf ve tüm kapalı alanlarda bulunan kapı ve pencereler açılarak sık sık havalandırma sağlanacak.

Şu anki bilimsel bilgiler ışığında belirlediğimiz siyasetleri, yeni bilgilere dayalı olarak daima güncelleyeceğiz. Okulların açılmasını müteakip tüm gelişmeleri yakından izleyecek ve rastgele bir değişikliğe muhtaçlık durumunda gerekli adımları atacağız.

DEVLET HASTANESİNDE FİYATSIZ OLACAK
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’na dair açıklamalarının akabinde basın mensuplarının sorusunu yanıtladı. Bakan Koca, “Yüz yüze eğitim kapsamında haftada iki defa istenecek zarurî PCR testi fiyatsız mi olacak” sorusuna Koca, “PCR devlet hastanelerinde fiyatsız olacak bu da bir yeterliliğimiz olsun” karşılığını verdi.