3’ncü üniversitesinden kızıyla birlikte mezun oldu

CatWalk

New member
Yaşar Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet merasiminde; uzun yıllar avukatlık yapıp emekli olan Hayalim Aşkım Ağaoğlu deniz ve tekne tutkusuyla okumaya başladığı Marina ve Yat İşletmeciliği Programı’nı bitirirken kızı Dide Irmak da Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak annesiyle meslektaş oldu. Mezuniyet merasimine bir arada katılan anne kız, üniversitede birlikte geçirdikleri iki yılı ve gelecek amaçlarını anlattı. 3’üncü üniversitesini birincilikle bitiren Hayalim Aşkım Ağaoğlu, “Bir yıl İstanbul Üniversitesi Milletlerarası İlgiler kısmında okuyup daha sonrasında başladığım Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1993’te mezun oldum. Öğrenciyken TBMM Hukuk Müşavirliği’nde çalıştım, bir süre özgür avukatlık yapıp daha sonrasında devlet memuru olarak belediye avukatlığı yaptım. Memuriyetten istifa edip özgür avukatlık ve akabinde şirket avukatlığı ile meslek ömrümü sürdürüp emekli oldum. Okumak ve öğrenmek ilgi alanlarım, yüzmek, bisiklet ve deniz ile tekne de hobilerim. Tarih merakım niçiniyle açık öğretimde tarih kısmını bitirdim. Tarih okumasını devamlı yapan bir tanesiydim, ancak kısmını okumak bana tek başıma yapamadığım çarçabuk öğrenmeyi sağladı. Emeklilik projesi olarak tekne alıp kullanmayı öğrenince denizciliği öğrenmek için de akademik eğitimin faydalı olacağını bildiğimden okul arayışına girdim. Kızım Yaşar Üniversitesinde okuduğu için okula sempatim vardı. İlgili kısımların derslerini inceledim, Marina ve Yat İşletmeciliği Programı’nın hedefime uyduğunu gördüm ve 2018 yılında yine eğitime başladım” dedi.

DENİZ TUTKUSU İLE EĞİTİM AŞKI BİRLEŞTİ
Ağaoğlu, “Deniz benim için her vakit memnunluk ve sevinçle eş manalıydı. Annem de deniz tutkunudur. Çocukluğumda arkadaşlarıma denizi ve bir gün teknemin olacağını anlatırdım. Çalışma ömrüne noktayı koyunca yıllardır sırasını bekleyen bu hayalimi hayata geçirdim. 2016 yılında ne yazık ki kızımı kaybettim, o süreçte teknem ve deniz benim için sinerji yarattı. Yaşar Üniversitesi’nde de gerek kısım dersleri gerekse aldığım seçmeli derslerle denizcilik bilgim arttı. Aldığım denizcilik dersleri cüretimi arttırınca 2019 yazında İzmir’den Didim’e kadar tekneyle yaptığım macera dolu bir seyahat yaşadım. Yaşar Üniversitesi’nde denizcilikle ilgili fazlaca pahalı bilgiler edindim. Genç sınıf arkadaşlarım bana başka bir güç verdi. Sınıfta ders yapmak, yeniden öğrenci olmak güzel bir tecrübeydi. Bütün bunların ötesinde kızım Dide ile tıpkı okulda okuduğum için kızımla daha epeyce vakit geçirme bahtı elde ettim. Benim de birebir okula başlamamla bir arada birlikte olduğumuz saatler arttı ve kaliteli vakit geçirme talihimiz oldu. Bu benim için epeyce değerli bir kazanım” diye konuştu.

KIZIMLA MESLEKTAŞ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Kızının amacının dedesi, babası, amcası ve annesi üzere hukuk okumak olduğunu tabir eden Düşüm Ağaoğlu, “Daha evvel Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin hazırladığı etkinliklere katılmış ve okulu hayli beğenmiştim. Kızıma da Yaşar Üniversitesi’ni yazması konusunda telkinde bulundum. Biraz da benim etkimle İzmir için büyük bir paha olduğuna inandığım Yaşar Üniversitesi’ne başladı ve ikimiz de eğitim sürecinin tamamında bu sonucundan fazlaca mutlu olduk. Her anne üzere kızımın uygun, keyifli ve başarılı bir insan olması benim için gurur verici. Ayrıyeten meslektaş olacak olmamız, misal tecrübeler yaşaması beni memnun ediyor” dedi.

Ağaoğlu, yüz yüze eğitimin başlaması halinde lisansüstü eğitim yapmayı ve bitirdiği üç üniversitesinin ortak bileşeni olarak ‘Osmanlı’dan günümüze deniz hukuku’ üzerine tez hazırlamayı istediğini de belirtti.

ANNEMLE TIPKI OKULDA OLMAK ÇOK KEYİFLİYDİ
Dide Irmak da başta annesiyle birlikte tıpkı üniversite okuyacak olmak niçiniyle çekinceleri olduğunu belirterek, “Üniversite, aileden farklı sana ilişkin olan bir ortam. Annem de gelirse garip olur, bana ilişkin olmaz üzere gelmişti. Fakat annem de Yaşar Üniversitesi’ne başladığında hayli keyifli olduğunu fark ettim. Annemle aslına bakarsanız arkadaş üzere bir alakamız var, bu sebeple okulda vakit geçirdiğimizde de tam zıddı bir tesir yaptı ve okulu bana daha da ilişkin hissettirdi. Ortada birlikte öğlen yemeklerine gidiyorduk. kimi vakit ekstra yararı bile oluyordu. Meskende unuttuğum bir şey olunca arayıp gelirken getirsene anne diyordum” diyerek annesiyle birlikte okumaktan duyduğu memnuniyeti lisana getirdi.

FİKRİ HAKLAR VE MARKA HUKUKU ALANLARINDA ÇALIŞMAK İSTİYORUM
Hukuk kısmını seçmesindeki en büyük sebeplerden birinin karakterine epeyce uygun bir meslek kümesi olması olduğunu tabir eden Dide Irmak, “Ancak hem annemin birebir vakitte babamın avukat olması katiyetle mesleğe yakınlık duymamı sağladı. Küçükken asla avukat olmayacağım desem de büyüyünce yapmak istediğim mesleğin bu olduğunu anladım. Ailedeki üçüncü kuşak hukukçu olmak da bana farklı bir memnunluk verdi. Annemin avukat olması, okurken bana rahatlık da sağladı. Zira bir mevzuda sorun yaşadığımda meskende özel hocam varmış üzere oluyordu. Gayem daima avukat olmaktı ve fikri haklar, marka hukuku alanlarına daha epeyce ilgim var. Gelecekte de bu alanda çalışan bir bağımsız avukat olmayı hedefliyorum” diye konuştu.

BİRLİKTE TEKNE CİNSİNE ÇIKABİLİRİZ
Annesiyle birlikte iki yıl geçirdiği yerleşkede birfazlaca keyifli anısı olduğunu belirten Dide Irmak, “Annemle öğlen yemeği yerken yahut yerleşkede vakit geçirirken arkadaşlarımın daima ‘Yanındaki annen mi’ diye şaşırırdı. Annemle birlikte okumak başlı başına benim için inanılmaz bir tecrübe oldu. Ders ortalarında masa tenisi oynamak, onun sınıf arkadaşlarıyla tanışmak, kütüphanede vakit geçirmek ve daha biroldukca şey. Yaptığımız her şey daima aklımda kalacak. Annemle tekne tipi yapmayı da hedefliyorum. birlikte keşfedecek fazlaca yerimiz var” dedi.